Янукович бере царину Табачника під особистий контроль

Четвер, 30 вересня 2010, 17:00
 

Президент Віктор Янукович заявляє, що бере під особистий контроль формування державного замовлення на підготовку спеціалістів з вищою освітою.

Про це він заявив в четвер на урочистостях з нагоди Дня працівників освіти.

"Я беру питання формування державного замовлення на підготовку спеціалістів з вищою освітою під особистий контроль. Розмов навколо цього велося багато, а конкретних справ дуже і дуже мало", - констатував Янукович.

Тим часом, додав президент, через недосконалий механізм дві третини молодих фахівців після навчання не знаходять собі належного застосування.

Він навів статистику, що у 2008 році направлення на роботу отримали лише 29% випускників українських вишів, торік - менше 28%.

"Ситуація недопустима. Настав час навести тут лад з урахуванням сучасних і перспективних потреб економіки у таких спеціалістах", - переконаний Янукович.

Президент також висловив сподівання, що молодь прийде працювати в освіту. "Реалізація заходів, які сприяли б залученню молодих спеціалістів в освіту, - це наше завдання. І в цьому напрямі ми будемо діяти рішуче і продуктивно, як і потрібно", - наголосив президент.

Як повідомлялося, міністр освіти та науки Дмитро Табачник заявив про серйозне скорочення державного замовлення у вищих навчальних закладах України в 2011 році.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування