Європа знову закликає Януковича до чесності

Четвер, 30 вересня 2010, 19:58

Поточна політична ситуація в Україні погіршується з кожним днем.

Про це йдеться в заяві генсека Європейської народної партії Антоніо Лопеса Істуріза.

"На превеликий жаль, незважаючи на наші заклики до президента Януковича та інших українських державних посадовців гарантувати вільні та чесні вибори", - уточнив він. 

Відкритий лист, підписаний дев'ятьма опозиційними партіями, включаючи дві партії з родини ЄНП, "Батьківщину" та Рух, є чітким сигналом для Європи про те, що українська влада все ще не дотримується демократичних стандартів щодо проведення виборчих кампаній.

"Збільшення державного втручання у внутрішню діяльність братської ЄНП партії "Батьківщини", а також відмова реєструвати партійні організації в Київській, Львівській, Луганській, Тернопільській та інших областях є безперечними ознаками політично вмотивованої кампанії проти опозиційних сил", - зазначається в документі. 

Крім того, нам також стало відомо про те, що Служба безпеки України використовується як інструмент залякування основних опозиційних партій для перешкоджання їхній участі у виборчому процесі.

"Ми твердо переконані, що якщо ситуацію не буде негайно виправлено, вона матиме серйозні негативні наслідки для діалогу Україна-ЄС та вкрай негативно позначиться на перспективі європейського майбутнього України", - вважають в ЄНП.

"Ми знову закликаємо президента Януковича та українську владу терміново розпочати реальний та демократичний діалог з опозиційними силами для того, щоб стабілізувати політичну ситуацію всередині країни, та гарантувати вільні і чесні вибори", - йдеться в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування