У Медведька взялися за диплом бютівського заступника міністра

Вівторок, 7 вересня 2010, 11:47
 

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом підробки колишнім заступником міністра транспорту й зв'язку Петром Кравчуком диплома про вищу освіту.

Про це повідомило інформоване джерело, передає Обком з посиланням на Українські новини.

За словами співрозмовника, справа порушена 3 вересня.

За даними прес-служби Головного управління з боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ, будучи депутатом Верховної Ради 6-го скликання, Кравчук надав цей диплом у січні 2008 року при працевлаштуванні в Мінтрансзв'язку.

Справа порушена за статтею 358 (підробка документів, печаток, штампів і бланків, їхній збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу.

У цілому з початку року спецпідрозділи УБОЗ під час проведення заходів, спрямованих на виявлення фактів використання державними службовцями органів влади й місцевого самоврядування, виявили 13 подібних фактів.

Кравчук із серпня 2008 року обіймав посаду заступника міністра транспорту й зв'язку й був звільнений наприкінці березня 2010 року.

Також раніше було відомо про те, що дипломи були сфальсифіковані у колишнього заступника глави СБУ Андрія Кислинського, який до цього був керівником офісу президента Віктора Ющенка.

Також повідомлялося про сфальсифікований диплом у члена Нацради з питань телерадіомовленні Оксани Єлманової, яка є двоюрідною сестрою глави держмитслужби Ігоря Калєтніка. Її дядько Григорій Калєтнік - є депутатом від Партії регіонів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування