П’яний працівник ДПС збив на смерть двох пішоходів

Понеділок, 11 жовтня 2010, 11:42

В Одеській області працівник Дорожньо-патрульної служби на смерть збив двох пішоходів.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС.

ДТП сталося 10 жовтня приблизно о пів на другу ночі в м. Роздільна (Одеська область) по вулиці 40 років Перемоги.

21-річний працівник ДПС, рухаючись на приватному автомобілі "ВАЗ-2121" (перебував поза службою) в напрямку залізничного переїзду "Котовський", скоїв наїзд на пішоходів.

Останні, повертаючись з весілля, рухались в попутному напрямку, по середині проїзної частини дороги.

У результаті ДТП на місці пригоди загинули 55-річний чоловік і 36-річна жінка.

Дворічний малюк, який був з ними, отримав черепно-мозкову травму голови і був доставлений до Роздільнянської районної лікарні. 

Згодом до лікарні звернулися ще двоє пішоходів, які з їх слів отримали тілесні ушкодження у вказаній ДТП.

Автомобіль поставлений на майданчик тимчасового зберігання. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками ст. 286 ч.3 КК України.        

Проводиться розслідування обставин пригоди.

Водночас, як повідомляє Уніан, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов дав доручення досконало розібратися в обставинах цієї трагедії.

Вже з‘ясовано, що водій, під колесами автомобіля якого загинули люди, пропрацював в органах внутрішніх справ трохи більше року - з 9 серпня 2010 року.

За цей час він отримав сувору догану та попередження про неповну посадову відповідність. Після цього попередження 7 жовтня він подав рапорт на звільнення.

У зв‘язку з цим службове посвідчення тепер вже екс-працівника міліції було вилучено, зазначили в ДЗГ.

Під час проведення додаткової перевірки також було з‘ясовано, що водій, який скоїв нічний наїзд на пішоходів, перебував у стані алкогольного сп‘яніння.

Наразі водія, який скоїв ДТП, затримано в порядку статті 115 КПК України. Подальше розслідування обставин цієї трагедії продовжує перебувати на контролі міністра.

"Вважаю, що відповідальність для працівників міліції, які порушили закон, має бути вищою, аніж для інших громадян. Адже людина в погонах має не тільки захищати правопорядок, а й бути взірцем для інших. Працівник міліції, який сідає за кермо, випивши навіть незначну дозу алкоголю, на мою думку, злочинець. Адже він, охоронець порядку, як ніхто інший має усвідомлювати можливі наслідки цього", - заявив Могильов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News