У БЮТі думають, що Янукович влаштує грандіозну зачистку

Понеділок, 11 жовтня 2010, 12:09
Близько третини членів уряду може бути звільнено.

Про це заявив віце-спікер, БЮТівець Микола Томенко в інтерв'ю "Газеті по-київські".

"Це відбудеться буквально через пару днів після того, як буде підписаний закон про Кабмін. Можливо, вже на цьому тижні", - сказав він.

"Перший принцип, яким президент буде мотивувати зачистки в Кабміні - приведення законодавства у відповідність з новою-старою Конституцією. І другий - професіоналізм замість квотного принципу", - зазначив віце-спікер.

"В цілому, уразливих міністрів дуже багато...Абсолютно очевидно, що піде міністр охорони здоров'я Митник. Далі, за кількістю критики, йде міністр оборони, навряд чи він втримається на посаді. Також у зоні ризику Василь Цушко", - заявив Томенко.

За його словами, "не буде поста аграрного віце-прем'єра і віце-прем'єра з силових питань". "Останній скасують, щоб позбавити Кабмін цього напрямку взагалі - правоохоронними органами буде безпосередньо керувати президент", - зазначив БЮТівець.

"Крім того, не зрозуміло, навіщо потрібна посада віце-прем'єра з регіональної політики. Зараз поки не збираються проводити адміністративно-територіальну реформу. Відповідно, цю посаду теж можуть скасувати", - сказав Томенко.

Він вважає, що "замість неї повинні повернути посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань, але її обійме вже не Володимир Семиноженко".

"Думаю, залишиться Сергій Тігіпко: у важку хвилину на неї можна все списати. Крім того, він поки що єдиний репрезентант для МВФ в переговорних процесах", - заявив віце-спікер.

Відповідаючи на питання, хто може стати главою міністерства з надзвичайних ситуацій, Томенко зазначив: "Це може бути непублічна людина, і навіть не політик. До речі, в переговорному процесі з Партією регіонів цю посаду завжди розглядали як бонус за входження до коаліції".

Коментуючи чутки про те, що після звільнення з цієї посади Нестора Шуфрича главою МНС може стати Віктор Балога, він сказав: "Думаю, мова йшла не про самого Віктора Балогу, а про когось з його оточення. Це було однією з умов входження групи ЄЦ в коаліцію".

"Але після звільнення Шуфрича, члени команди Януковича були ображені на президента (мовляв, своїх кидає заради чужих) і не пропустили людину з іншої групи у владу. Тому ця посада дотепер вакантна", - вважає віце-спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування