Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа готова допомагати Україні зі свободою слова

Понеділок, 11 жовтня 2010, 18:17
Україна традиційно розглядалася в Європі, як зразкова з точки зору дотримання прав на свободу слова країна.

Про це заявила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович під час зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком, повідомляє прес-служба МЗС.

"Експерт високо оцінила готовність української влади до співпраці з нею та оперативність, з якою їй була надано запрошення відвідати Україну з ознайомчим візитом", - йдеться у повідомленні.

В МЗС стверджують, що спецпредставник ОБСЄ уточнила, що готова допомагати, щоб в Україні і далі була свобода слова.

При цьому Міятович зауважила, що як "професійний медіа-експерт може чітко відрізнити реальні проблеми із забезпеченням свободи ЗМІ та спроби використовувати ці питання в контексті внутрішньополітичної боротьби", заявили в прес-службі відомства.

В свою чергу Грищенко наголосив, що українська сторона надає важливого значення і всебічно підтримує діяльність представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, мандат якого передбачає моніторинг ситуації із свободою слова в усіх 56-и державах-учасницях ОБСЄ. 

За словами міністра закордонних справ, керівництво України дуже цінує кваліфіковану допомогу, яку надають авторитетні європейські інституції при вирішенні таких питань як розробка і ухвалення закону про доступ до інформації та створення громадського телебачення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: