Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУНС через суд вимагає зняти мовний проект

Вівторок, 12 жовтня 2010, 22:40
Депутат від НУНС Юрій Кармазін подав до Вищого адмінсуду подання про визнання  незаконною реєстрацію скандального законопроекту про мови.

Про це повідомляє його прес-служба.

Кармазін нагадав, що відповідно до регламенту Верховної Ради альтернативні законопроекти, що регулюють однакове коло питань та повторюють за суттю положення щодо регулювання одних і тих самих суспільних відносин, можуть бути внесені до Ради не пізніш як у 14-денний строк після першого законопроекту.

"Реєстрація законопроект про мови 7 вересня 2010 року була здійснена в порушення вищенаведеної норми регламенту", - вважає депутат.

Оскільки 23 листопада 2007 року вже був внесений депутатом Леонідом Грачем законопроект про мови.

Кармазін звернувся із позовом до суду, після безуспішного звернення, ще 8 вересня 2010 року, до спікера Володимира Литвина із проханням відмінити незаконну реєстрацію проекту.

У своїй відповіді на депутатське звернення Кармазіна Литвин повідомив, що "жодних самостійних рішень з цього приводу, які могли б увести в оману спікера, посадові особи апарату Верховної Ради не приймали".

"Реєстрація законопроекту здійснювалася виключно після додаткових консультацій керівництва Верховної Ради з представ­никами фракцій коаліції...", - цитує відповідь Литвина прес-служба Кармазіна.

Депутат просить Вищий адміністративний суд зобов'язати Верховну Раду в особі її голови (Першого заступника або заступника Голови) повернути проект закону про мови від 7 вересня як такий, що поданий з порушенням строків, встановлених регламентом Верховної Ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування