Янукович про вибори: "Нічого нового ми не вигадаємо"

Четвер, 14 жовтня 2010, 08:46


Президент Віктор Янукович не виключає, що питання проведення виборів президента і парламенту в один рік буде винесене на референдум.

"Я висловив це як мрію, яку мені хотілося б здійснити. А спосіб, в який це можна зробити - це вже інше питання", - сказав він в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі".

"На мій погляд, ніхто, окрім українського народу, цього не може зробити. А політики повинні запропонувати людям, як це можна зробити. Безумовно, треба, щоб люди це питання проголосували", - додав Янукович.

"Можливо, термін роботи депутатів треба скоротити чи збільшити. Нічого нового ми не вигадаємо. Весь світ через це вже пройшов. Я кажу, що нам треба реформувати виборчу систему. В тому числі, приводити до ефективної системи систему виборів", - наголосив він.

На уточнююче запитання, чи буде референдум із цього питання, президент відповів: "Можливо. Це питання треба обговорювати".

"Тобто, ідея не нова, вона не належить мені особисто, я про це багато разів чув і я погоджуюся з тим, що це треба робити. Як і запроваджувати виборчу систему - пропорційну, мажоритарну чи змішану", - зазначив Янукович.

Однак він додав: "Люди не розуміють, що таке політична система, прості люди цього не розуміють! Тому треба враховувати це".

"Ця дискусія скоро буде в парламенті. А я повинен створити всі умови для того, щоб ці питання були найближчим часом вирішені, і люди одержали відповідь", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...