Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд заборонив марш за визнання УПА у центрі Києва

Четвер, 14 жовтня 2010, 09:10


Окружний адмінсуд Києва заборонив ВО "Свобода" проводити 14 жовтня Марш за визнання УПА на Хрещатику, Майдані Незалежності та Європейській площі.

Як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", таке рішення суд виніс пізно ввечері 13 жовтня.

Представник "Свободи" у суді, голова Київської міської організації об'єднання Андрій Іллєнко сказав, що це  рішення не було несподіваним для ВО.

"Влада і в минулі роки, щоб не допустити проведення Маршу УПА на Хрещатику і Майдані, користувалася маргіналами-українофобами з компартії та ПСПУ і, буцімто, на їхню вимогу забороняла цю святкову патріотичну акцію. Тепер при владі відверті українофоби, для яких ненависне все українське - мова, культура, традиції, історія, Герої", - заявив він.

"Не зважаючи на це, хочу запевнити, що Марш за визнання УПА неодмінно відбудеться. Запрошую усіх киян і гостей столиці прийти 14 жовтня о 16-ій годині до пам'ятника Шевченку і віддати данину пам'яті Героям Української Повстанської Армії, усім борцям за волю України", - повідомив Іллєнко.

Раніше "Свобода" планувала 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, провести у Києві традиційний Марш за визнання УПА.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...