Аудитори, найняті Азаровим, накопали докази проти Тимошенко

Четвер, 14 жовтня 2010, 10:43

Незалежний аудит виявив докази шахрайства та нецільового використання державних коштів в Україні з 2008 року по 1-й квартал 2010 року.

Про це заявили на прес-конференції команда іноземних юристів, яка проводила аудит діяльності попереднього уряду України.

Як зазначається у прес-релізі, аудитори "виявили докази використання офшорних підставних компаній, фіктивних договорів та інших міжнародних механізмів відмивання грошей в договорах за участю приватних осіб та чиновників попереднього уряду".

Партнер фірми Akin Gump Strauss Hauer & Feld Марк Макдугал сказав, що у звіті аудиторів можна побачити "перелік угод, які ведуть безпосередньо до Юлії Тимошенко та інших урядовців".

Також юристи зазначили, що найбільшим прикладом махінацій було незаконне використання 2,3 мільярдів гривень, отриманих за рахунок продажу квот на викиди в рамках Кіотського протоколу.   

"Високопосадовці використовували ці кошти для приховування серйозного дефіциту у пенсійній системі України незадовго до президентських виборів 2010 року", - йдеться у прес-релізі.

Також зазначається, що аудитори виявили випадки використання офшорних підставних компаній і фіктивних договорів для продажу автомобілів та медикаментів уряду за завищеними цінами.

Крім того, йдеться про "маніпуляції договорами з цукром з державного резерву, а також випадки несанкціонованого використання коштів за проведення програми реєстрації землі з метою отримання політичної вигоди напередодні президентських виборів".

Іноземні юристи зазначили, що за результатами аудиту урядом Миколи Азарова були подані позови до суду США щодо махінацій з вакцинами та до суду Великобританії щодо закупівлі автомобілів Міністерством із надзвичайних ситуацій під час прем'єрства Юлії Тимошенко.     

За словами Макдугала, загалом аудитори перевірили 6 справ

У свою чергу, представник компанії "Kroll" Томмі Хелсбі зазначив, що проведену роботу юристів можна назвати "судовим аудитом".

Аудит діяльності уряду Тимошенко в 2008-2009 роках, зокрема, здійснювала фірма Trout Cacheris, PLLC (США), яку на прес-конференції представляв Плато Качеріс.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування