Українці на місцевих виборах проголосують, як в Раду

Четвер, 14 жовтня 2010, 21:13
74% виборців планують або швидше планують взяти участь у місцевих виборах 31 жовтня 2010 року.

Про це свідчать результати опитування щодо участі у місцевих виборах, яке провів GfK Ukraine.

18% опитаних не збираються голосувати, а 9% респондентів ще не визначилися щодо своїх планів.

Як свідчать результати опитування українці схильні голосувати за ті ж партії, за які б проголосували на виборах до Верховної Ради.

Проте, 35% тих, хто планує піти на вибори, мають намір віддати свій голос за іншого кандидата на посаду міського чи сільського голови, ніж на минулих місцевих виборах, 24% - за того ж, 34% ще не визначилися.

Представлені дані представляють доросле населення України, за винятком жителів міста Києва, де місцеві вибори проводитися не будуть.

Щодо регіонального розподілу, активніше за інших збираються на місцеві вибори жителі заходу і півночі країни (60% обов'язково підуть на вибори), в центрі і на сході таких 48%, а на півдні - лише 31%.

Найбільш активною традиційно є найстарша вікова категорія виборців (58% обов'язково підуть на вибори), найменш активною - молодь до 30 років (обов'язково піде на вибори 41%).

34,1% мають намір підтримати Партію регіонів. За "Батьківщину" мають намір віддати свої голоси 10,6% опитаних, за "Сильну Україну" - 7,5%.

Компартія набирає 3,5%, "Фронт змін" 2,8%, "Свобода" - 2,2%. "Нашу Україну" на місцевих виборах готові підтримати 1,6% респондентів.

Голосувати проти всіх хочуть 4,2%, вагалися з відповіддю 28,5%.

Опитування проводилося 1-15 вересня методом особистого інтерв'ю. Вибірка є репрезентативною для населення України за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...