Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніченко: у екс-посла США відмовив здоровий глузд

Четвер, 14 жовтня 2010, 22:13

В оцінках останніх конституційних змін в Україні колишньому послу США в Києві Стівену Пайферу відмовило почуття здорового глузду.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, повідомляє УНІАН.

"Дипломатії притаманні узагальнення. Дипломату, тим більше такому досвідченому, як Пайфер, притаманно камуфлювати особисті думки під те, що на заході називають "common sense" - здоровий глузд", - зазначив депутат.

"Але в своїх оцінках останніх конституційних змін в Україні колишньому послу почуття здорового глузду чомусь відмовило", - вважає Колесніченко.

Регіонал зазначає, що "говорячи від імені Європи і всього заходу він взявся вихваляти політичну реформу грудня 2004 року, називати передбачий нею поділ влади "збалансованим".

"Вступаючи цим в пряме протиріччя з прямо протилежними професійними висновками Венеціанської комісії та оцінками численних політиків і правознавців з ЄС і США", - додав депутат.

Колесніченко "важко повірити, що один з кращих на Заході знавців української тематики всього цього не розуміє".

"Очевидно, його оцінки рішення Конституційного Суду, оприлюдненого 1 жовтня, в реальності мають під собою винятково політичне підгрунтя", - заявив депутат.

"І оскільки це вже другий критичний виступ пана Пайфера за останні два тижні в орієнтованих на українську аудиторію ЗМІ, можна лише сподіватися, що досвідчений дипломат не став учасником кампанії з дискредитації керівництва України на заході, яку всіма силами намагається проводити команда Юлії Тимошенко", - зазначив Колесніченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування