Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник Ради Європи: Україна найгірше бореться з корупцією

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 15:17

Блокування ухвалення пакету антикорупційних законів ставить під питання бажання України боротися з корупцією.

Про це заявив Драго Кос, голова Групи держав проти корупції (GRECO), яка функціонує при Раді Європи, у коментарі для "Дзеркала тижня".

Зокрема, на запитання про те, з якими країнами можна порівняти Україну в плані ефективності антикорупційного законодавства, Кос заявив:

"На даний час, порівняно з іншим відомими мені країнами, Україна виявляє найменше зусиль у питаннях боротьби з корупцією".

При тому, коментуючи факт блокування в Україні вступу в силу пакету антикорупційних законів, Кос сказав:

"Це просто ставить під питання наявність бажання України боротися з корупцією. Можливо, можуть бути знайдені кращі рішення (ніж ті, які надані в пакеті), але на даний час повинен бути реалізований хоча б цей пакет".

Як відомо, набуття чинності пакетом антикорупційних законів, яке мало настати з 1 січня 2010 року, було перенесене Верховною Радою, і, зокрема, фракцією Партії регіонів, на 1 січня 2011 року.

Зараз, за даними джерел "Дзеркала тижня", існує велика ймовірність подальшого перенесення термінів прийняття антикорупційних законів або їх вихолощення.

GRECO, згідно з Планом дій Україна-ЄС, контролює виконання взятих на себе Україною зобов'язань, зокрема реалізацію Національної програми боротьби з корупцією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування