Грищенко підганяє європейців і СНД

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 16:31
МЗС просить міжнародні інституції прискорити процес визначення тих, хто поїде спостерігати за місцевими виборами в Україні.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики міністерства закордонних справ України Олег Волошин на засіданні прес-клубу.

За його словами, у п'ятницю, 15 жовтня, МЗС направив відповідні звернення на адресу ОБСЄ, Ради Європи, Європейського парламенту і Парламентської асамблеї СНД.

Волошин пояснив, що таке прохання пов'язане з тим, що 20 жовтня - останній термін реєстрації спостерігачів на вибори до місцевих органів влади 31 жовтня.

"Деякі інституції затягують процес з визначенням тих, хто поїде до України спостерігати. Це в нас викликає стурбованість. У зв'язку з цим ми звернулися з проханням, якщо це можливо, прискорити процес", - сказав представник МЗС.

Він нагадав, що в України немає міжнародних зобов'язань запрошувати міжнародних спостерігачів на вибори і в країні є механізм для забезпечення їх чесності та прозорості.

Тим не менше, підкреслив Волошин, Україна зацікавлена в тому, щоб міжнародних спостерігачів на виборах було якомога більше.

"Вони бажані гості для того, щоб у світі та Європі знали, як реально пройшли вибори, а не дізнавалися про це з прес-релізів окремих політичних сил", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування