Литвин вирішив продовжити мінімальний шлях до пенсії

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 16:57

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за збільшення мінімального виробничого стажу для одержання права на пенсію, з 5 до 10-15 років.

Про це він сказав на прес-конференції в Чернігівській області, повідомляють Українські новини.

"У нас для того, щоб одержати соціальну пенсію, треба мати стаж не менше 5 років. І сьогодні, якщо я не помиляюся, до мільйона людей такі пенсії одержують. Так давайте ми зафіксуємо, що треба не 5 років, а 10-15 років для того, щоб одержувати соціальну пенсію", - сказав він.

Литвин повідомив, що недавно в нього відбулася зустріч з головою правління Пенсійного фонду Борисом Зайчуком, на якій обговорювалися проблеми дефіциту ПФ.

За словами спікера, для покриття дефіциту бюджету ПФ держава буде, зокрема, уживати заходів по виведенню зарплат з тіні в недержавному секторі.

Литвин відзначив, що аналіз зарплат на підприємствах і установах державної і недержавної форм власності свідчить про те, що вони перевищують на близько 600 гривень зарплати, виплачувані недержавними підприємствами.

"Якби доплачували ці 600 гривень до зарплати в недержавних структурах, ми в значній мірі вирішили би проблему Пенсійного фонду", - вважає він.

Нагадаємо, відповідно до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", для того, щоб одержати право на пенсію, необхідно мати не менш 5 років виробничого стажу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування