Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україну повернули викрадачів картини Караваджо

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 16:57

З Німеччини до України екстрадовано трьох осіб, які обвинувачуються у викраденні картини Караваджо "Поцілунок Іуди".

Про це повідомила прес-секретар міністра внутрішніх справ Ірина Шинкаренко.

"Обвинувачених троє. Вони - громадяни України, віком 28-35 років, постійного місця роботи не мають. Зараз вони відповідають на питання слідчих слідчого управління Головного управління МВС міста Києва", - розповіла Шинкаренко.

За її словами, стосовно цих осіб порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185  Кримінального кодексу України - крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

"Двох обвинувачених згідно з рішенням суду вже заарештовано, щодо третього - питання наразі вирішується", - сказала Шинкаренко.

Як відомо, картину Караваджо "Поцілунок Іуди" або "Взяття Христа під варту" викрали з Одеського музею Західного та Східного мистецтва у серпні 2008 року.

У Берліні 25 червня працівники карного розшуку МВС України спільно з німецькими колегами затримали членів транснаціональної групи, а викрадену картину вилучили у злочинців.

На початку вересня  картину передано на зберігання до Національного науково-дослідного реставраційного центру України. Саме у цьому центрі будуть проводитися всі експертизи картини. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування