Аудитори стверджують, що їх не просили відбілювати Кучму

Субота, 16 жовтня 2010, 01:24
Агентство розслідувань "Кролл" не робило висновків щодо причетності чиновників до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявив працівник компанії "Кролл-Євразія" Томмі Хелзбі в ефірі Шустер Live.

"Ми дев'ять років тому розглядали те розслідування, що провадила українська міліція. Ми не мали повноважень поліції чи прокуратури", - розповів він.

"Єдине, що ми могли тоді зробити і про що нас попрохали, це розглянути матеріали проведеного слідства і дати звіт з цього приводу", - уточнив Хелзбі.

Він зазначив, що компанії ставилась задача дати звіт з приводу доказової бази: "Чи було досить тих доказів, щоб розпочати кримінальне провадження".

"Ми сказали, що не досить. Ми не сказали, однак, що той чи інший добродій вбив Гонгадзе. Ми сказали, що розслідування проведено, але не має достатньо доказів, для того щоб висунути обвинувачення", - заявив аудитор.

"І тоді це був встановлений факт. Ми робимо висновки на підставі того, що маємо", - додав Хелзбі.

Як відомо, віце-прем'єр в уряді Тимошенко Григорій Немиря заявив, що агентство у 2001 році було залучено до розслідування причетності президента Леоніда Кучми до замовлення вбивства Гонгадзе.

"На швидкоруч зробило висновок, що ніхто з представників влади, яка діяла на початку 2000-х років, не причетний до вбивства журналіста", - розповів Немиря.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування