СБУ ДОПИТАЛА ЗАСТУПНИКА ЛЬОВОЧКІНА

Субота, 16 жовтня 2010, 10:10

Заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов був допитаний СБУ у справі "РосУкрЕнерго".

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на джерела наближені до Кабміну.

Крім цього стало відомо, що адвокати Ігоря Діденка, клопотали про притягнення як свідка у справі нинішнього заступника глави адміністрації президента Андрія Портнова.

Як відомо, колишній заступник керівника "Нафтогазу" звинувачується Службою безпеки України у зловживанні службовим становищем.

Зазначається, що саме Портнов безпосередньо готував всі договори між "Нафтогазом" і "Газпромом" в 2009 році і відповідав за юридичний супровід угоди, яку оскаржує "РосУкрЕнерго".

Крім того, адвокати ще одного колишнього чиновника, який проходить по цій справі - екс-глави Держмитслужби Анатолія Макаренка - подавали клопотання про залучення в якості свідків керівників "Газпрому".

Проте суд не задовольнив ці клопотання.

Міжнародний арбітражний трибунал Стокгольма 8 червня 2010 року зобов'язав "Нафтогаз" повернути "РосУкрЕнерго" 11 мільярдів кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 мільярдів кубометрів газу.

Незабаром після цього глава СБУ Валерій Хорошковський повідомив про відкриття справи за фактом нанесення збитків державі у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу.

У даній справі заарештовані Діденко і Макаренко.

Дві судові інстанції Україні підтвердили правомірність рішення Арбітражного інституту Торгової палати міста Стокгольм. Для завершення процедури його імплементації необхідно останнє рішення - Верховного суду України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News