У Росії радять України зайнятися освітою

Субота, 16 жовтня 2010, 11:17
В Україні необхідно провести широку реформу в освіті, інакше кваліфікація робочої сили не буде відповідати вимогам інноваційної економіки.

Таку думку озвучив глава Ощадбанку Росії Герман Греф в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".
 
"Реформа освіти - це те, що не можна відкладати ні на день. Її відсутність - це віддалення власного майбутнього. Економіка України знаходиться зараз на етапі, який підлягає не інноваційному розвитку, а модернізаційному", - вважає він.

На думку Грефа, модернізувати економіку України потрібно якраз ті самі 10-15-20 років, щоб дійти до стадії інноваційного розвитку.

"За цей період і потрібно підготувати нову генерацію молодих людей, яка зможе конкурувати в інноваційній економіці", - упевнений він.

На думку екс-міністра економічного розвитку РФ, який займається активною пропагандою освітньої реформи і в своїй країні, інноваційна економіка вимагає радикального поліпшення кваліфікації робочої сили.

"Приходить новий час, що виявляє явну невідповідність між запитами цього часу і кваліфікацією робочої сили, навіть найкращої, яку ми готуємо", - зазначив Греф.

"Тому дуже важливо цей зсув здійснити. Це завдання, які абсолютно між собою пов'язані - і за часом, і по значимості", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування