Яценюк розповість президенту про всю Одесу

Субота, 16 жовтня 2010, 15:14
Влада намагається зірвати вибори в Одесі.

Про це заявили в суботу лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк і Одеський міський голова Едуард Гурвіц, який балотується на виборах мера від цієї політсили.

Гурвіц розповів, що в п'ятницю міська територіальна виборча комісія мала затвердити склад дільничних комісій, як того вимагає закон.

"Проте цього зроблено не було. Це означає, що виборчий процес в Одесі зупинено", - цитує політика прес-служба "Фронту змін".

Він вважає, що причиною такої ситуації стало намагання Партії регіонів укомплектувати всі виборчкоми своїми представниками.

"Проте стільки "штиків" у неї в Одесі, вірогідно, не знайшлося. Вони затверджували порожні папірці, аби потім повписувати туди прізвища. Але в них не вистачило знань і людей, щоб навіть сформувати комісії з порушеннями", - додав мер.

Зараз, повідомив він, списки членів комісій нікому не видаються.

Гурвіц переконаний, що в ситуації, яка склалася, міська територіальна виборча комісія зобов'язана або негайно оприлюднити склад дільничних виборчих комісій, або має бути розпущена.

В свою чергу Яценюк заявив, що з цього приводу звернеться до керівництва Центральної виборчої комісії та до президента.

Він нагадав чинній владі про останні негативні оцінки заходом її дій, зокрема про телефонну розмову українського президента з віце-президентом США Джозефом Байденом, який закликав Януковича провести вільні й справедливі місцеві вибори.

А також про досить сувору резолюцію ПАРЄ стосовно України.

"У Партії регіонів мають пам'ятати, що в них усі активи в доларах і євро. А Захід все бачить. "Жовту картку" від заходу нинішня влада вже отримала. І вона за крок від того, щоб отримати за місцеві вибори "червону картку", - зазначив Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування