"Свобода" розблокувала ТВК, і спробує мирно домовитися

Понеділок, 18 жовтня 2010, 16:29

Представники ВО "Свобода" погодилися розблокувати приміщення ТВК та сісти за стіл переговорів з головою ТВК Львова Ігорем Сліпецьким.

Про це повідомляє кореспондент ZAXID.NET .

При цьому керівник юридичного управління ВО "Свобода", кандидат у депутати Олег Махніцький повідомив голову ТВК Львова, що у зв'язку із затвердженням кількісного складу дільничних виборчих комісії Львова на рівні 18 осіб ВО "Свобода" подала сьогодні позов до Львівського окружного адміністративного суду.

Махніцький зазначив, що закон дозволяє встановлювати чисельність дільничної виборчої комісії на рівні 18 осіб лише у випадку, коли не достатньо кандидатур для роботи у них. Тим часом, за словами Сліпецького, бажаючих бути членами дільничних виборчих комісій було по 37, 40, 50 на одну дільницю.

Натомість Махніцький заявив, що, діючи так, ТВК Львова перевищила свої повноваження і обмежила права кандидатів на посаду міського голови Львова подавати кандидатів у члени виборчих дільничних комісій.

"Таке обмеження дає провладній політичній силі, зокрема Партії регіонів, можливість сформувати у меншому кількісному складі комісії, де фактично будуть лише їхні представники", - вважає Махніцький.

За інформацією Сліпецького, кандидат на посаду голови Львова Петро Писарчук та Партія регіонів мають спостерігачів у всіх дільничних комісіях Львова. Водночас, нагадаємо, чинний мер Львова подав скаргу до Центральної виборчої комісії на дії ТВК у Львові.

"З понад двохсот моїх представників в складі дільничних комісій залишилось лише 15 осіб. Це абсолютне беззаконня", - заявив Андрій Садовий.

Під час круглого столу представники ВО "Свобода" закликали голову ТВК Львова визнати позов.

Тим часом Сліпецький зазначив, що комісія може зібратися на засіданні і колегіально вирішити про збільшення чисельності представників політичних сил на дільничних виборчих комісіях.

Згодом карета швидкої медичної допомоги забрала члена міської ТВК Львова від Партії регіонів Світлану Александрову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування