У Запоріжжі знімають кандидатів у мери

Понеділок, 18 жовтня 2010, 20:59
Територіально-виборчі комісії Запорізького регіону знімають з реєстрації кандидатів у депутати і мери.

Про це заявив керівник Запорізького відділення Комітету виборців України Роман П'ятигорець, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами П'ятигорця, Комітет виборців зафіксував випадки зняття з реєстрації кандидата на посаду міського голови Бердянська Петра Гончарука та кандидата на крісло мера Мелітополя Олександра Волкова.

"А ТВК міста Пологи намагалася зняти з реєстрації кандидата в мери Олександра Покутнева, але йому вдалося в суді відстояти своє конституційне право бути обраним", - повідомив він.

П'ятигорець також стверджує, що територіально-виборчі комісії Запорізького району "не допустили до виборів у районну раду політичні партії з сильними рейтингами, такі як "Сильна Україна" і "Фронт змін".

"Комітет виборців України вважає, що причиною подібних дій територіально-виборчих комісій стала існуюча процедура зняття кандидатів з передвиборних перегонів", - заявив він.

За словами керівника Запорізького відділення КВУ, ця процедура "обмежує конституційне право громадянина бути обраним, і наділяє ТВК повноваженнями впливати на результати виборів без рішення суду".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування