Тимошенко: Янукович по шматкам продає Україну Кремлю

Середа, 20 жовтня 2010, 12:42
Юлія Тимошенко звинуватила Захід в ігнорування захоплення Росією України.

Про це вона заявила в інтерв'ю виданню "Дейлі Телеграф", повідомляє прес-служба БЮТ.

"Україну поглинають. Керівництво країни вважає все власністю, яку можна продати. Природні ресурси, державні промислові монополії, потоки державних коштів, медійні організації та заводи", - сказала Тимошенко.

"Росія вже скористалась ситуацією, і, на мою думку, в майбутньому вони зроблять ще більше", - зазначила вона.

"Я не розумію. Коли Янукович прийшов до влади, і демократія почала руйнуватись, західні політики заговорили про стабільність", - зазначила Тимошенко.

"Якщо не називати речі їхніми справжніми іменами та не говорити ні слова про знущання над демократією, тоді краще вже взагалі мовчати", - вважає лідер "Батьківщини".

Вона порівняла вісім місяців правління Януковича з "похоронами демократії".

Тимошенко заявляє, що "Янукович шматок за шматком продає Кремлю країну з населенням в 45 мільйонів", йдеться у публікації.

"Вона додає, що для них немає нічого святого, включаючи стратегічно-важливу енергетичну інфраструктуру України, бажання заволодіти якою вже відкрито висловив російський прем'єр Володимир Путін", - зазначає видання.

"Країною правлять гроші та страх. Все, що залишилось від наших енергетичних ресурсів, поглинається. Це співпраця слуги та хазяїна", - наголосила Тимошенко.

"Ми можемо співпрацювати та підтримувати дружні відносини з Росією, але ми не повинні продавати їм наш суверенітет або відмовлятись заради них від європейської інтеграції", - зазначила лідер "Батьківщини".

За її словами, Росія та Україна вже ведуть переговори про створення низки спільних підприємств, які фактично віддадуть в руки Москви контроль над українською економікою. 

"Росія, як й інші країни світу, просуває свої національні інтереси. Проблема не в Росії, а в тому, що в Україні діє п'ята колона. Позиція нової влади така: ми володіємо країною, і тому можемо продавати все, що захочемо", - зазначила Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...