Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Макаренко сподівається, що його долю не кинуть "у топку" чужих інтересів

Середа, 20 жовтня 2010, 13:22
Екс-голова Державної митної служби Анатолій Макаренко сподівається, що керівництво країни забезпечить об'єктивність "газової" справи.

Про це він заявив у письмовому інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", яке дав, перебуваючи в СІЗО.

Так, на запитання, коли, на його думку, він вийде на свободу і від кого це залежить, Макаренко відповів: "Коли вийду на свободу, я не знаю".

"Сподіваюся, вище керівництво країни й уряду знайде можливість проконтролювати об'єктивність "газової" справи. Інакше надто великим залишиться спокуса кидати долі державних чиновників у топку тих чи інших інтересів. Не завжди державних", - заявив екс-чиновник.

Він також розповів про умови свого утримання в СІЗО:

"Умови утримання відповідають статусу установи: режим та ізоляція. Перші 10 днів ув'язнення я провів у камері для "довічно ув'язнених". Оскільки маю певний життєвий досвід, казармені порядки і замкнений простір я сприймаю адекватно".

"Після арешту просив повідомити дружині, що "пішов у чергову "автономку" (Макаренко раніше служив в 45-й дивізії атомних підводних човнів Тихоокеанського флоту). Дружині не звикати до моїх відряджень. Правда, зараз "автономка" перейшла у статус "тривалого орбітального польоту", - додав Макаренко.

"Як кажуть: " С "автономки" вернемся не вскоре / И, с подводных сойдя кораблей, / Вновь обнимем с любовью и нежностью / Повзрослевших своих сыновей... (процитовано, як в оригіналі)". Син уже виріс. А в батька чергова "автономка", - зазначив він.

Макаренко розповів, що "основне джерело інформації в СІЗО - телевізор, який транслює декілька каналів".

"Тож основна інформація, яку я отримую, - це телевізійна картинка. А оцінювати ситуацію за "телевізійними мурзилками" несолідно".

"Друзі передали мені "Епоху потрясінь" Алана Грінспена (книга екс-голови Федеральної резервної системи США "Епоха потрясінь: проблеми й перспективи світової фінансової системи"). Ось, читаю її, думаю. Головне, щоб "епоха наших потрясінь" не витрусила наші душі, щоб діти мали щастя пишатися своєю країною. А якщо вони збережуть цю гордість, значить, і ми живемо не даремно", - сказав він.

На запитання, чи припускає він, що після виходу на свободу займеться політичною діяльністю, Макаренко зазначив, що майже 30 років носить погони й сподівається "ще послужити" Батьківщині.

"А політика? Іноді в неї не йдуть, у неї "виштовхують". Поки я перебуваю в СІЗО, померла дуже близька мені людина, яка після смерті батька ростила нас із братом. Вийду на волю, з'їжджу до мами, сходжу на могили батьків-дідів. Подихаємо "димом батьківщини", а потім і рішення про майбутнє приймемо", - сказав екс-голова Держмитниці.

Як відомо, він проходить у справі про газ "РосУкрЕнерго", вилучений на користь "Нафтогазу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування