Луценко порадив Могильову докопатися до його білизни

Середа, 20 жовтня 2010, 19:34
Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджує, що його шофер Леонід Приступлюк був прийнятий на службу до МВС законно.

Про це він сказав у коментарі "Українській правді".

За словами екс-міністра, згідно з постановою Кабміну про порядок проходження служби в органах внутрішніх справ, Приступлюк мав право бути прийнятим на службу зі спеціальною середньою освітою, не маючи вищої освіти.

"Тобто, якщо ти маєш закінчений технікум і не був судимий, ти можеш бути прийнятим на посаду середнього командного складу. В нього посада майорська. А був він прийнятий капітаном", - зазначив Луценко.

Також він наголосив, що, згідно з цією з постановою, Приступлюку можна було присвоїти звання майора достроково після 1,5 років служби за успішне виконання завдань та досягнення високих результатів. "Всі звання присвоєні законно", - додав Луценко.

"Цей висновок підтверджує і інша історія, коли нинішній полковник Стогній отримав три звання за один рік", - зазначив він, додавши, що Генпрокуратура визнала, що ці звання були присвоєні у межах закону.

"Практика видачі в один рік по два-три звання була масовою. Я у своїй роботі зразу попросив начальника кадрового департаменту не пропускати ці речі, навіть якщо ці люди якимось чином близькі до мене", - сказав екс-міністр.

За словами Луценка, на нього "весь цей час шукали компромат". "Завдання було доповісти про нього на травень, потім на липень, потім на вересень. І кожного разу нічого серйозного не знаходили...Я рекомендую Могильову продовжувати в цьому напрямку і дійти аж до моєї білизни", - заявив він.

Також Луценко зазначив: "Журналісти кримінального відділу газети "Сегодня", які мають мої прямі номери телефону, за моїм коментарем не зверталися і ніхто з газети "Сегодня" до мене не звертався".

Як відомо, раніше газета "Сегодня" написала, що екс-главі МВС можуть висунути обвинувачення в розкраданні бюджетних коштів у великих розмірах, що загрожує 8 роками позбавлення волі.

Підставою для порушення кримінальної справи, за інформацією видання, можуть стати обставини кар'єри, яку зробив його особистий шофер Приступлюк у системі МВС із 2005 по 2010 рік, коли Луценко двічі був міністром.

За словами Луценка, ця тема виникла саме зараз через його заяви "про початок реабілітації найкривавіших організованих злочинних угруповань України, починаючи від банди Немсадзе".

"Плюс після цього я говорив про початок монополізації влади не стільки в руках президента, скільки в руках групи Льовочкіна-Фірташа. З одного боку одраза з'явилася "отвєтка" щодо надуманих зловживань у МВС, з другого боку - представники СБУ зацікавилися бізнесом моєї дружини", - сказав екс-міністр.

У той же час, автор публікації, журналіст газети "Сегодня" Олександр Чаленко заявив "Українській правді", що звертався за коментарем до прес-секретаря Луценко Інни Кисіль, але вона сказала, що екс-міністр коментувати нічого не буде.

За словами Чаленка, прес-секретар заявила, що цю тему від "Народної самооборони" прокоментує депутат Юрій Гримчак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News