Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейці побачили в Україні китайський режим

Середа, 20 жовтня 2010, 22:08

Дискусія щодо України розділила депутатів Європейського парламенту.

"Ми бачимо авторитарний режим, який найбільше відповідає китайському, ніж західному підходу", - вважає Майкл Галер з групи Європейської народної партії.

У своєму виступі він заявив про зниження рівня свободи преси, перевищення повноважень Службою безпеки України і сказав, що те, що відбувається в Україні, йому нагадує "дежавю".

Як відомо, Європейська народна партія, яку представляє Галер, серед своїх асоційованих членів має партію "Батьківщина" Юлії Тимошенко. 

Депутат Ребека Харм від фракції "Зелених" також висловила стурбованість щодо недемократичного розвитку України.

"Мені надходить багато повідомлень про падіння рівня свободи слова, а також про постійний тиск на людей з неурядових організацій", - сказала вона, згадавши в цьому контексті і діяльність СБУ.

Крім того, Харм висловила впевненість у присутності російського впливу, що "систематично поширюється" в українській економіці, енергетичній сфері та інших секторах.

У свою чергу Адріан Северин з групи соціалістів і демократів нагадав, що нинішнє українське керівництво було обрано демократичним шляхом.

"Я вірю, що сьогодні - час направити це керівництво, забезпечити (можливість розвитку України), а не обговорювати з перших хвилин його каденції його переваги та вади", - сказав він.

Крім того, Северин висловив думку, що реальна проблема дискусії щодо України полягає в самих депутатах Європарламенту.

"Ми зайшли занадто далеко, розділяючи цю країну на прозахідну та просхідну, і зараз у нас проблема, коли "прозахідні" не у владі, ми не визнаємо можливості допомоги так званим "просхідним" у просуванні до їх європейських очікувань", - зазначив він.

Северин також закликав відкласти голосування по резолюції через майбутні вибори і поточні переговорів з ЄС щодо угоди про асоціацію: "Ми не повинні приймати резолюцію посеред політичного процесу".

Як відомо, соціалісти, яких представляв Северин, офіційно уклали угоду про співпрацю з Партією регіонів.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: