ТИМОШЕНКО НАКОПАЛИ ПОРУШЕНЬ НА ДЕСЯТКИ МІЛЬЯРДІВ

Четвер, 21 жовтня 2010, 10:42
Контрольно-ревізійне управління, за результатами аудиту діяльності уряду Тимошенко, виявило порушень на суму майже 53 мільярди гривень.

Про це заявив глава КРУ Петро Андрєєв на прес-конференції.

За його словами, значна частина цих коштів була виведена з держбюджету і використана на передвиборчу агітацію Тимошенко.

Зокрема, Андрєєв поставив у провину уряду Тимошенко, що кошти, отримані від МВФ, у сумі 36,1 мільярда гривень були використані на забезпечення поточних потреб держбюджету, замість того, щоб витратити їх на погашення зовнішнього боргу.

Також, за словами керівника відомства, Держказначейство, не маючи на те повноважень, надавало позики Пенсійному фонду на суму 42,1 мільярд гривень.

Крім того, Держказначейство, у порушення законодавства, розмістило на депозитних рахунках банків 6,4 мільярди гривень, 1165 мільйонів доларів і 97 мільйонів євро коштів держбюджету. При цьому кошти розміщалися під занижені відсотки, або взагалі без їх виплати.

Андрєєв також згадав про незаконне використання коштів, отриманих згідно з Кіотським протоколом.

Крім того, глава КРУ згадав закупку МНС санітарних автомобілів за ціною, яка була завищена втричі.

"Міжнародні аудитори встановили, що такі автомобілі в Україну не завозилися, а пізніше було виявлено, що вони були завезені по частинах, на два роки раніше і на суму на третину менше, ніж витратило МНС. І це при тому, що ці автомобілі два роки були невідомо де в амортизації", - зазначив він.

Ще одним прикладом зловживань уряду Тимошенко Андрєєв назвав націоналізацію банку "Київ". За його словами, загальна сума порушень скала 815, 7 мільйонів гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News