Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грищенка сподіваються, що за місяць Європа полюбить Україну більше

Четвер, 21 жовтня 2010, 15:25
 

МЗС України привітає рішення Європарламента перенести прийняття резолюції по ситуації в Україні на наступну сесію, що відбудеться 10-11 листопада.

Про це повідомив керівник департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

За його словами, МЗС вважає, що таке рішення - "це перемога здорового глузду".

Волошин пояснив, що резолюція буде прийнята після проведення місцевих виборів в Україні, за яких будуть спостерігати представники Європарламенту.

Також до прийняття резолюції, за його словами, у Києві пройде засідання групи співробітництва між Верховною Радою і Європарламентом.

Також сесія відбудеться після візиту міністра закордонних справ України Костянтина Грищенко 25 жовтня в Брюссель, який виступить на засіданні комітету іноземних справ Європарламенту.

"Все це дозволить Україні бути впевненою в тому, що приймаючи резолюцію, євродепутати дійсно оцінять реальний стан демократії й прав людини в країні, а не будуть керуватися  при цьому викривленими інтерпретаціями", - підкреслив Волошин, відзначивши, що дані надходять з боку окремих політичних сил в Україні.

"Приємно відзначити, що депутат Європарламенту Михаель Гелєр у своєму виступі сказав, що перенесення голосування по цій резолюції на пізніший термін є результатом роботи дипломатичних представництв України в Брюсселі й Страсбурзі й зовнішньополітичному відомстві в цілому", - сказав він.

"Ми вважаємо, що більш докладна робота з вивчення реальної ситуації в Україні, а також висновки за результатами місцевих виборів дозволять депутатам Європарламенту прийняти дійсно зважену резолюцію, що стане важливим елементом у підготовці до саміту Україна-ЄС, що намічена на 22 листопада цього року", - резюмував Волошин.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...