Прокуратура проти регіональності російської мови

Четвер, 21 жовтня 2010, 20:10
Прокуратура Запорізької області опротестувала рішення сесії обласної ради від 8 вересня 2010 року про присвоєння російській мові статусу регіональної.

Про це повідомив голова обласної організації "Свобода" Віталій Подлобніков, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У відповідь на запит нашої організації до прокуратури про законність рішення сесії облради на присвоєння російській мові статусу регіональної, я отримав офіційну відповідь із Запорізької облпрокуратури від 18 жовтня", - розповів він.

Подлобніков зазначив, що в "рекомендованому листі прокуратура області проінформувала про те, що на рішення облради про російською мовою накладено прокурорський протест".

"Обласній раді поки запропоновано самостійно скасувати своє рішення", - заявив він.

Спікер підкреслив, що "запорізькі націонал-патріоти задоволені рішенням прокуратури, і простежать за виконанням прокурорського припису депутатами облради".

У прес-службі Запорізької облпрокуратури підтвердили, що рішення депутатів облради про надання російській мові статусу регіональної опротестовано прокуратурою.

Подробиці прокурорського протесту поки не повідомляються.

Як відомо, 8 вересня на 42-й сесії Запорізької облради депутати проголосували за присвоєння російській мові статусу регіональної на території Запорізької області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування