Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ блокує Раду через Табачника та вимагає "крові" сумісників

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 11:25
Фракція БЮТ заблокувала трибуну Верховної Ради з вимогою не допустити до виступу міністра освіти Дмитра Табачника.

Про це заявив перший заступник глави фракції БЮТ Андрій Кожем'якін на брифінгу.

"Мотивуючи свою вимогу, наші депутати сказали, що ця людина є головним українофобом, ця людина розколює українське суспільство, ця людина ненавидить українську історію і українській народ", - зазначив він.

"Фракція також прийняла рішення, що ця людина, поки вона буде займати посаду міністра, робити все, щоб вона у Верховній Раді ніколи не виступила. До того часу, поки її не знімуть з посади", - сказав БЮТівець.

Також Кожем'якін зазначив, що віце-прем'єр Сергій Тігіпко не з'явився до Верховної Ради, як того вимагала фракція БЮТ.

"Про це нам сьогодні це повідомив секретаріат Верховної Ради, і сказали, що замість пана Тігіпка знову приходить бригада під головуванням міністра аграрної політики пана Присяжнюка і десять перших заступників всіх міністерств і відомств", - сказав він.

"По-перше, ми вже це один раз слухали і другого разу знущання над вимогою однієї з фракцій, тим більше опозиційної, ми вже недопустимо. Це теж було додатковим приводом того, що наша фракція заблокувала годину уряду", - зазначив БЮТівець.

Кожем'якін також нагадав про норму законодавства, згідно з якою під час години уряду у Верховній Раді має бути присутній весь Кабмін. "На жаль, цей уряд Азарова не виконує цю норму", - заявив він.

"Ми розблокуємо трибуну, якщо керівництво Верховної Ради і фракції більшості погодяться першим питанням після зачитування депутатських запитів, поставити постанову про мораторій на зростання цін на харчові продукти", - повідомив БЮТівець.

Також, за словами Кожем'якіна, опозиціонери вимагають другим питанням поставити тимчасову слідчу комісію, яка розгляне питання щодо порушень у виборчому процесі, а також питання щодо незаконного зняття з виборчих перегонів кандидатів від "Батьківщини" у Львівській і Київській області.

Крім того, опозиція вимагає розглянути питання про позбавлення депутатських мандатів сумісників. "Але я сказав, що сумісників не тільки тих, кого вони хочуть прибрати, а всіх", - заявив Кожем'якін.

"Пан Литвин і більшість погоджуються на наші умови...і якщо зараз я підійду до керівництва Верховної Ради і фракцій більшості, і це питання буде погоджено, то Верховна Рада запрацює", - сказав БЮТівець.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування