Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція скаржиться, що Монтян їх покусала, порвала куртку й обматюкала

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 14:56

У столичній міліції категорично спростовують твердження адвоката Тетяни Монтян про те, що її побили співробітники Подільського райуправління міліції в Києві.

Про це розповів начальник центру зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Києві Володимир Поліщук, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Поліщука, адвокат Монтян прибула в четвер у Подільське райуправління нібито для захисту інтересів жительки Херсона Марини Родненок, що раніше ховалася від слідства й у супроводі міліціонерів повинна була бути доставлена в Херсон.

Він пояснив, що Родненок підозрюється в підробці документів (незаконно одержала кредит в одному з банків Херсона). Кримінальну справу щодо неї порушено ще в 2005 році.

"Жінка ховалася від досудового слідства, і тільки недавно її знайшли в Києві. Слідчий виписав постанову про примусову доставку її в Херсон, і для цього в Київ прибули два співробітники міліції", - повідомив Поліщук, додавши, що Родненок перед запланованим виїздом у Херсон знаходилася в Подільському райуправлінні міліції.

"У райуправління прибула адвокат Монтян, що, не маючи відповідного ордера на захист, стверджувала, що є захисником Родненок. Вона пред'явила тільки посвідчення адвоката, а документ про те, що Родненок - її клієнтка, заповнила пізніше, вже в райуправлінні після інциденту", - розповів начальник столичного ЦГЗ.

За його словами, Монтян, використовуючи ненормативну лексику, вимагала в співробітників міліції, щоб її провели до підзахисної.

"Коли співробітники херсонської міліції вивели Родненок у коридор, почався, як я називаю, "спектакль одного актора". Пані Тетяна Монтян почала порушувати процесуальні норми: кидалися на співробітників міліції, чинила їм опір, порвала куртку співробітникові херсонської міліції, укусила за палець київського міліціонера", - розповів Поліщук.

Він також акцентував увагу на тім, що ніяких слідів, що свідчать про застосування фізичного насильства, у Родненок і Монтян немає, крім слідів від наручників.

Щодо Монтян був складений адмінпротокол, вона знаходилася в райуправлінні близько 2 годин, потім була відпущена.

У свою чергу, заступник начальника ГУ МВС України в Києві Володимир Березан повідомив: "У діях адвоката були ознаки непокори співробітникам міліції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування