Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії посилили правила для мітингів

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 17:42
 

Держдума прийняла одразу в другому й третьому читаннях поправки в закон про збори, що забороняють організовувати мітинги тим, хто піддався адміністративному покаранню.

Автори законопроекту - представники фракції "Єдина Росія", ЛДПР і "Справедлива Росія".

Вони пропонують упорядкувати норми, що регламентують проведення публічних заходів на об'єктах транспортної інфраструктури, у тому числі з використанням транспортних засобів.

Пропонується включити в перелік публічних заходів акції з використанням транспортних засобів, про що їхні організатори повинні заздалегідь повідомляти відповідні органи влади.

Установлюється також, що повідомлення про проведення пікетування групою осіб має бути подане не пізніше, ніж за три дні до дати проведення заходу.

У тому же випадку, якщо ці три дні збігаються з вихідними або неробочими святковими днями, таке повідомлення має подаватися за чотири дні до дати проведення акції (у цей час - не пізніше трьох календарних днів).

Визначається, що організаторами публічних заходів не можуть бути особи, які на момент подачі повідомлення вважаються підданими адміністративному стягненню за порушення встановленого порядку організації проведення масових акцій.

Як відомо, московська влада вже кілька років не дають згоду на проведення акцій опозиції, присвячених 31 статті. Однак представники опозиції однаково проводять на Тріумфальній площі свої акції.

Як правило, це закінчується масовими затриманнями активістів і стягненням штрафів за адміністративні порушення.

Интерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування