Литвин побачив ненормальність стану України в Європі

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 18:31
Україна має домогтися зняття моніторингу, який проводить Рада Європи.

Про це заявив спікер Володимир Литвин на спеціальному засіданні парламенту з нагоди 60-ї річниці з дня підписання Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року.

"Очевидно, що і Верховній Раді, і Кабінету міністрів, нам усім спільно необхідно негайно вжити заходів щодо зобов'язань України перед Радою Європи", - цитує політика УНІАН.

"Нам потрібно добитися зняття моніторингу з України, тому що це явно ненормальна ситуація, коли головуюча в Комітеті міністрів Ради Європи (Україна головуватиме з 3 травня 2011 року) країна сама перебуває під моніторингом", - сказав Литвин.

Він також наголосив на необхідності розробки в Україні цілісної концепції національної політики у сфері прав людини, а також введення в практику експертизи законопроектів та інших нормативно-правових актів на предмет відповідності Конвенції.

На думку спікера, всі питання, які виникають у різних країнах щодо виконання Конвенції, можна було б обговорити на конференції високого рівня держав - членів Ради Європи і, "очевидно, її варто було б провести в Україні у другій половині 2011 роки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування