Євросоюз не пустить до себе Україну ще 10 років

Неділя, 24 жовтня 2010, 10:15
Розширення Євросоюзу за рахунок прийняття до нього нових країн у найближчі 10 років не буде.

Про це йдеться у спеціальному листі, складеному міністрами закордонних справ Швеції Карлом Більдтом і Польщі Радославом Сікорським, повідомляють "Вести".

Документ спрямований на ім'я верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

Факт наявності подібного документа зі стратегії подальшого розвитку ЄС з точки зору його можливого розширення в суботу підтвердив офіційний представник Євросоюзу.

"Лист з викладенням концепції взаємин з найближчими країнами-сусідами ЄС, розроблений главами МЗС Швеції і Польщі, існує", - визнав він.

У документі зазначається, що в даний час відсутні умови для прийняття до Євросоюзу нових членів. Подібна ситуація проіснує, на думку авторів, принаймні до 2020 року.

Одночасно Швеція і Польща пропонують змінити формат існуючої політики сусідства і партнерства ЄС, особливо виділивши групу з шести країн, до якої входять Азербайджан, Вірменія, Білорусія, Грузія, Молдова і Україна.

Євросоюзу слід розширити співпрацю з цими державами, підписавши серію документів про партнерство, яке, однак, не передбачає їх вступу в доступному для огляду майбутньому до Євросоюзу.

Концепція Більдта-Сікорського, яка фактично закриває перед країнами на схід від нинішніх кордонів Євросоюзу перспективу вступу до ЄС, надійде на розгляд засідання міністрів закордонних справ ЄС, що відкривається 25 жовтня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування