Екс-адвокат Пукача просить Медведька розібратися зі слідчим

Понеділок, 25 жовтня 2010, 12:23

Екс-адвокат Пукача Олег Мусієнко заявляє про незаконність його відсторонення від справи та вимагає порушити кримінальну справу проти слідчого Генпрокуратури.

Про це йдеться в заяві, переданій Генпрокурору Олександру Медведьку.

"Прошу порушити кримінальну справу відносно слідчого з особливо важливих справ Генпрокуратури та інших посадових осіб", - йдеться в заяві.

"Прошу усунути перешкоди в здійсненні законної діяльності захисника по кримінальній справі", - додав він у заяві.

Мусієнко наполягає, що "в діях слідчого з особливо важливих спарав Генпрокуратури Владислава Грищенка та інших посадових осіб, вбачаються ознаки злочинів - недопущення і ненадання своєчасно захисника, вчинене слідчим за попередньою змовою групою осіб з іншими посадовими особами Генпрокуратури".

Мусієнко також зазначає, що в діях слідчого є ознаки злочину, а саме "вчинення в будь-якій формі перешкод до здійснення правомірної діяльності захисника, вчинені службовою особою з використанням свого службового становища".

Адвокат нагадав, що кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безкоштовно, Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.

Мусієнко зазначив, що при побаченні з Пукачем 13 жовтня в місці, де він утримується під вартою, той йому розповів, що слідчий без пояснення причин вимагає від нього змінити захисника, відмовившись від його участі в справі, заявляючи, що він надасть обвинуваченому іншого захисника, який є "справжнім бійцем".

"При цьому пояснень Пукачу, чим слідство не влаштовує адвокат Мусієнко слідчий Грищенко не надавав", - зазначається в заяві.

"Лише 19 жовтня 2010 року близько 17-00 год. слідчий Грищенко мобільним телефоном повідомив мене про те, що Пукач відмовився від моїх послуг і йому призначено іншого захисника", - наголосив Мусієнко.

Мусієнко також зазначив, що 12 жовтня Кузьмін спілкувався без участі захисника з Пукачем і намагався переконати його в непричетності до замовлення злочину Кучми і Литвина, незважаючи на свою участь в допиті Пукача, на якому останній дав покази про причетність цих осіб до інкримінованого йому злочину.

Він також наголосив, що з пояснень помічника Кузьміна, йому стало відомо, що орган досудового слідства має намір виділити в окреме провадження матеріали щодо Кучми і Литвина. Мусієнко наголосив, що це є порушенням закону.

Мусієнко також наголосив, що не був ознайомлений вчасно про скасування рішення про закінчення досудового слідства і постанов про відмову в порушенні справи щодо Кучми і Литвина.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування