Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа хоче оперативності від України

Понеділок, 25 жовтня 2010, 21:00
Діалог Україна-ЄС щодо безвізового режиму повинен вступити в оперативну фазу на основі плану дій, яким позначені всі технічні умови.

Про це йде мова у рішенні Ради ЄС з питань зовнішньої політики, засідання якої на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС відбулося в понеділок у Люксембурзі.

У документі наголошується, що план дій буде складатися з двох фаз і буде складений у відповідності з виконуваними Україною програмами.

Уточнюється, що план дій буде містити попередні орієнтири щодо політичних рамок (законодавство та планування).

Це в свою чергу буде сприяти досягненню "більш специфічних орієнтирів, які охоплюють ефективну і стійку імплементацію угод про спрощення візового режиму та реадмісію".

Міністри закордонних справ ЄС також вирішили, що країни - члени ЄС будуть тісно працювати на різних етапах цього процесу, включаючи консультації щодо проекту плану дій і обох комплектів орієнтирів.

"Проект плану дій візьме до уваги експертний аналіз, який буде вироблений під час дослідницької фази безвізового діалогу і буде супроводжуватися попередньою оцінкою впливу можливого майбутнього спрощення візового режиму", - говориться в рішенні ради ЄС.

Також Європейська комісія буде інформувати Раду за допомогою доповідей щодо виконання першого комплекту орієнтирів у світлі прийняття рішення провести оцінку другого комплекту більш специфічних орієнтирів.

Крім того, експерти країн ЄС візьмуть участь в моніторингової місії, яку проведе служба Комісії.

"Рада підкреслює, що не буде ніякого автоматизму в цьому процесі, і прогрес щодо досягнення орієнтирів буде ретельно перевірений", - наголошується в документі.

Щодо Східного партнерства, яке також включає і Україну, міністри ухвалили рішення, що наступна зустріч на рівні міністрів закордонних справ, країн - учасниць відбудеться в листопаді поточного року в Брюсселі, а саміт - у Будапешті в травні 2012.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...