Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Виборча комісія на Київщині не пускала журналіста

Вівторок, 26 жовтня 2010, 09:36
Журналіст Юрій Шеляженко заявляє, що його не пустили на засідання Київської обласної виборчої комісії 25 жовтня.

Про це він повідомив у своєму блозі на "Телекритиці" у понеділок.

"Сьогодні мене не пустили на засідання Київської обласної виборчої комісії, хоча відповідно до п. 6 ч. 9 ст. 27  закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" представники засобів масової інформації мають право бути присутніми на засіданнях", - повідомив Шеляженко.

"Я показував журналістське посвідчення, а мені у відповідь тицяли оце незаконне розпорядження про запровадження драконівського пропускного режиму. Який, до речі, ніяк не може стосуватись відвідувачів окружкому", - наголосив він.

"А оскільки його застосували до мене, завтра ж це розпорядження і дії працівників держохорони будуть оскаржені в суді", - заявив журналіст.

Шеляженко також повідомив, що після закінчення засідання, на яке його не пускали 2 години, секретар окружкому Ярослав Левцун "вийшов і вибачився за "помилку", навіть визнав, що комісія раніше прийняла рішення акредитувати мене".

"І тут же на моїх очах незаконно відмовилася приймати подання на спостерігачів від представника Партії зелених України", - обурився він.

Шеляженко зафіксував на диктофон "останні 40 хвилин" своїх спроб увійти на засідання, включаючи спілкування з Левцуном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування