У світі українську корупцію називають "ганьбою для нації"

Вівторок, 26 жовтня 2010, 12:37
Україна демонструє незначну тенденцію до покращення рівня корупції в державі.

Про це свідчить Індекс сприйняття корупції, який складається організацією Transparency International, повідомляє прес-служба творчого обєднання "ТОРО", яке є контактною групою організації в України.

"Корупція залишається дуже серйозною проблемою для України. Українська влада спрямовує зусилля на подолання загрозливого для безпеки держави та її громадян явища, проте показник 2,4 проти минулорічного 2,2 (з 10-ти можливих балів) дуже далекий від бажаного результату", - зазначила прес-служба.

Transparency International вважає будь-який результат нижче за три бали "ганьбою для нації", яка змушена жити в тотально корумпованій державі".

"Сьогодні немає жодної гарантії, що боротьба з корупцією не буде використовуватися діючою владною командою як інструмент зведення рахунків із політичними опонентами чи привід для звужування основних демократичних прав і свобод. Зокрема, права громадян України на доступ до інформації", - зазначається у повідомленні.

"Симптоматичним тут є голосування 21 жовтня цього року за законопроект "Про доступ до публічної інформації". Підтриманий зверненнями понад 150 громадськими організаціями та 450 журналістами законопроект, вже вкотре не був ухвалений парламентом та перенесений на розгляд 2 листопада", - заявили в організації.

Прес-служба зазначила, що "за гарантію забезпечення права громадян на доступ до інформації не голосувала фракція провладної Партії регіонів, керівником якої є діючий прем'єр-міністр, а почесним лідером - президент Віктор Янукович".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...