Кожен п'ятий українець не знає за кого голосувати в неділю

Вівторок, 26 жовтня 2010, 14:37

20,4 відсотків українців ще не визначились, за яку з політичних сил голосувати на місцевих виборах, які пройдуть 31 жовтня.

Такими є результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, пише Дзеркало тижня.

Якби в найближчу неділю відбулися вибори місцевих органів влади за партійними списками, за Партію регіонів проголосували б 27,7% громадян України. При тому у західному регіоні ПР готові підтримати 10,3% виборців, у східному - 46,4%.

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" готові підтримати 8,3% українців. У східному регіоні підтримка цієї політичної сили на місцевих виборах склала б 1,1%, у західному - 14,2%.

Підтримати політичну партію "Сильна Україна" Сергія Тігіпко готові 6,6% виборців, за "Фронт Змін" Арсенія Яценюка планують проголосувати 4,3% виборців. 3.4% виборців, за даними соціологів, підтримали б КПУ, 2,8% - ВО "Свобода", 2,5% - політичну партію "УДАР" Віталія Кличко.

9,5% виборців висловили впевненість у тому, що не прийдуть на вибори, а 8,6% - впевнені, що проголосують проти всіх.

В опитуванні розподіл відповідей подано без виборців Києва. Західний регіон - Волинська, Рівненська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Закарпатська, і Чернівецька області (24% виборців).

Центральний регіон - Житомирська, Вінницька, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Сумська, Чернігівська, Київська області (без міста Київ - 25% виборців). Південний регіон - Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька області і Крим (28% виборців); Східний регіон - Харківська, Донецька і Луганська області (23% виборців)

Опитування було проведено Київським міжнародним інститутом соціології протягом 8-17 жовтня 2010 року. Методом інтерв'ю опитано 2038 респондентів, що мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує 2.3% для показників близьких до 50%, 2,0% - для показників близьких до 25%, 1,4% - для показників близьких до 10%, 1,0% - для показників, близьких до 5%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування