Третина українців хочуть зробити російську другою державною

Вівторок, 26 жовтня 2010, 14:44
40,4% громадян України вважає, що російську потрібно зробити другою офіційною мовою тільки в тих місцевостях, де більшість населення цього бажає.

Такі результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє Дзеркало тижня.

При цьому 33,5% опитаних переконані, що російську мову треба зробити другою державною мовою України. На сході України цю ідею підтримує 65,3% опитаних, на заході - лише 7,3%.

У той же час 51,4% жителів західного регіону впевнені, що російську мову треба взагалі виключити з офіційного спілкування по всій Україні. Кількість прихильників такої ідеї в Україні в цілому становить 18,7%.

Західний регіон - Волинська, Рівненська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Закарпатська, і Чернівецька області. Центральний регіон - Житомирська, Вінницька, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Сумська, Чернігівська, Київська області.

Південний регіон - Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька області та Крим. Східний регіон - Харківська, Донецька і Луганська області.

Опитування було проведено 8-17 жовтня 2010 року. Методом інтерв'ю опитано 2038 респондентів, що мешкають в усіх областях України (включаючи місто Київ) і в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 2,3% для показників близьких до 50%, 2,0% - для показників близьких до 25%, 1,4% - для показників близьких до 10%, 1,0% - для показників, близьких до 5%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News