В Європі ще сподіваються на чесні вибори

Вівторок, 26 жовтня 2010, 17:28
 

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко запевнив міністрів закордонних справ ЄС у гарному розвитку демократії в Україні.

Про це Грищенко заявив сьогодні журналістам після зустрічі міністрів закордонних справ України та ЄС.

"Демократія гарна і здорова в моїй країні", - сказав український міністр.

Він зазначив, що в ході сьогоднішньої зустрічі сторони обговорили підготовку до саміту Україна-ЄС, документи, що будуть підготовлені до нього, а також прогрес, досягнутий в питаннях безвізового діалогу, угоди про асоціацію та угоди про зону вільної торгівлі.

У свою чергу, Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон зазначила, що Україна є європейською країною і тому відносини з нею дуже важливі для ЄС.

"Ми хочемо просуватися вперед в питаннях угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі, безвізового діалогу", - сказала вона.

За словами шефа європейської дипломатії, в ході зустрічі було також обговорено нещодавнє рішення Конституційного суду щодо скасування змін, внесених до Конституції у 2004 році.

При цьому Ештон підкреслила, що конституційна реформа залишається ключовим пріоритетом для України і повинна мати на меті створення остаточної системи стримувань та противаг в українській владі.

Представник Євросоюзу також висловила сподівання на проведення чесних місцевих виборів в Україні 31 жовтня.

Крім того, вона зазначила, що в ході зустрічі сторони торкнулися питань співпраці з Росією, ситуації в Білорусі, врегулювання придністровського конфлікту, а також обговорили можливість практичної співпраці ЄС та України в протидії піратству.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування