Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко проситиме притулку для екс-підлеглого

Вівторок, 26 жовтня 2010, 19:10
Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко звернеться до уряду Чехії з проханням про надання політичного притулку Богдану Данилишину.

Про це екс-прем'єр заявила у вівторок у Херсоні, повідомляє УНІАН.

"Ми будемо просити, щоб Данилишину надали політичний притулок у Чехії", - повідомила вона.

За її словами, екс-міністр економіки її уряду нічого не зробив протизаконного, а тільки виконував рішення уряду.

"Це чесна людина, яка не порушила жодного разу закон. Це просто йде справжній терор проти членів нашої партії", - заявила лідер "Батьківщини".

Тимошенко зазначила, що всі кримінальні справи щодо екс-членів її уряду пов'язані з їх участю в оформленні 11 мільярдів кубометрів природного газу на користь Україні, а не на користь газового трейдера "РосУкрЕнерго".

"Сьогодні всі за це сидять, тому що мафія вчить і показує, якщо починаєш йти проти мафії, то рано чи пізно ти будеш у в'язниці", - переконана вона.

Як відомо, 19 жовтня в Чехії був затриманий колишній міністр економіки Данилишин, раніше оголошений в міжнародний розшук.

Сам Данилишин після повідомлення про розшук заявив у ЗМІ, що не ховається від кримінального переслідування, а знаходиться на лікуванні.

За повідомленням прес-служби МВС, колишньому главі Мінекономіки висунуті звинувачення за кількома епізодами, зокрема, у зловживанні владою при закупівлі пального для Міноборони.

Також повідомлялося, що він звинувачується в дозволі позаконкурсної закупівлі послуг з реконструкції аеропорту "Бориспіль" на суму 450 мільйонів гривень. Збиток, нанесений Міністерству оборони, становив 1,8 мільйона доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування