Данилишин просить Януковича не травити його

Середа, 27 жовтня 2010, 16:09

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин просить президента Віктора Януковича забезпечити виконання законодавства при розслідуванні справи проти нього.

Про це йдеться в листі Данилишина до президента, копію якого передано УНІАН.

Екс-міністр економіки наголосив, що вci звинувачення на його адресу є абсолютно безпідставними.

"Усе своє життя я вчиняв i вчинятиму дії, виключно відповідно до вимог законодавства", - наголосив Данилишин.

Данилишин стверджує, що, обіймаючи посаду міністра, відповiдно до складеної присяги та власного сумлiння, в межах можливого, він забезпечував формування i реалiзацiю державної полiтики у економiчнiй сферi, вирiшення iнших полiтичних питань, зокрема й з питань державних закупiвель, нiколи не маючи намірів завдати шкоди державi.

За його словами, прийняття рiшень щодо державних закупiвель вiдбувалося пiсля отримання вcix належних висновкiв державних службовцiв, експертних груп і погоджень як у межах апарату міністерства, так i поза його межами.

"При цьому погодження закупiвель в одного учасника, неправомірне проведення якого мені закидають (називаючи чомусь цей встановлений законодавством спосiб закупiвлi "неконкурентним"), здiйснювалося лише за певних умов вiдповiдно до процедури, визначеної чинним тодi "Положенням про закупiвлю товарів, робiт i послуг", - заявив екс-міністр.

"Сьогоднiшня ж атмосфера навколо мене як колишнього члена уряду, офiцiйного представника України на мiжнародному piвні, науковця, працi якого перекладено й видано в 16-ти країнах світу, численнi висловлювання вищих посадових осiб Генпрокуратури щодо "кримiнальщини" в контексті мого iмені задовго до закiнчення розслiдування навряд чи пiдуть на користь репутацiї України на мiжнароднiй apeнi", - йдеться в листі.

Він також назвав неправдивими заяви ГПУ про його відмову співпрацювати зі слідством.

"У час, коли проти мене було порушено кримiнальнi справи, я перебував у вiдпустцi у зв`язку з лiкуванням (яке триває), пiдписку про невиїзд не давав i, таким чином, жодних передбачених законом вимог щодо спiвпрацi iз слiдством не порушував", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування