Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вотчина Фірташа винесла з України 18 мільярдів - Тимошенко

Середа, 27 жовтня 2010, 17:57
Влада використовує докапіталізацію банку "Надра" та "Родовід Банку" як механізм для подальшого виведення коштів за межі України.

Про це заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на прес-конференції в Житомирі, повідомляє її сайт.

"Я ні на хвилину не сумніваюся, що ці гроші будуть конвертовані через золотовалютні резерви Нацбанку і виведені за межі України. Я ні на хвилину не сумніваюся, що це продовжується родинний бізнес президента нашої держави", - сказала вона.

Лідер партії нагадала, що за часів її прем'єрства саме через ці два банки під час кризи було виведено з країни більше 18 мільярдів гривень.

"Банк "Надра" і "Родовід Банк" - це вотчина пана Фірташа. Це ті банки, через які в розпал кризи були забрані у держави безпрецедентно великі гроші", - сказала Тимошенко.

"Якщо порахувати спільно - це було більше 18 мільярдів гривень, які були направлені на ці два банки. Вони впали і не платили заощаджень своїм вкладникам, але всі ті гроші були виведені за межі України", - зазначила вона.

Тимошенко заявила, що збільшення статутних капіталів цих двох банків відбуватиметься за емісійні фінансові ресурси.

"Сьогодні вони оголосили, що Нацбанк на чолі з паном Арбузовим передає банку "Надра" 10 мільярдів надрукованих гривень і "Родовід Банку" - 5,8 мільярдів надрукованих гривень", - сказала вона.

"Сумно, що через такі непрофесійні, неприпустимі оборудки Нацбанку сьогодні кожна людина стала вдвічі біднішою, тому що вона вдвічі більше сьогодні платить за все, що купує. Треба це зупиняти", - підкреслила Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування