Янукович не з'явився в суд у справі про акції

Середа, 27 жовтня 2010, 18:55
Суд переніс слухання справі за позовом "Української правди" до президента Віктора Януковича на кінець листопада.

27 жовтня 2010 року у Вищому адміністративному суді України відбулося перше судове засідання по адміністративній справі за позовом "Української правди" до Януковича щодо зобов'язування його надати інформацію про назву підприємства, акціями якого він володіє.

"Слухання справи фактично не почалося. З боку відповідача в судове засідання ніхто не з'явився, заперечень на позов надано не було", - повідомляє джерело "Української правди".

Суд зобов'язав громадську організацію "Українська правда", яка є позивачем, подати докази її зв'язку з Інтернет-виданням під тією ж назвою, а також статут.

За законодавством України Інтернет-видання не є юридичною особою, тому позов до суду був спрямований від зареєстрованого суб'єкта права - ГО "Українська правда", яка має безпосередній стосунок до відповідного Інтернет-сайту.

Суд вирішив перенести слухання справи, щоби отримати від усіх сторін належні документи.

Як відомо, "Українська правда" подала позов проти президента України в зв'язку з відмовою повідомити, засновником якого акціонерного товариства є Віктор Янукович.

Інтереси "Української правди" у справі представлятиме Інститут масової інформації.

Позовною вимогою "Української правди" є зобов'язати президента України Януковича надати повну назву емітента акцій, якими він володіє.

"Українська правда" двічі подавала інформаційний запит до адміністрації президента та самого президента щодо надання інформації про те, акціонером якого господарського товариства виступає президент Янукович.

Однак двічі "Українській правді" було відмовлено в наданні такої інформації.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...