Українці думають, що Янукович їх надурив з дешевим газом

Четвер, 28 жовтня 2010, 11:52

Більшість громадян вважають, що влада свідомо вводила їх в оману стосовно ціни на газ для населення.

Про це свідчать результати опитування центру Разумкова.

Під час проведення всеукраїнського опитування респондентам пропонувалося оцінити ситуацію, коли при підписанні Харківських угод представники української влади запевняли, що це дозволить не підвищувати ціни на газ для українських споживачів, однак згодом ціни на газ підвищились.

Відносна більшість опитаних (44,8%) вважають, що з огляду на це не слід було підписувати Харківські угоди. Протилежної думки дотримуються 36,0% респондентів. Решта опитаних не змогли визначитися з відповіддю.

Водночас, абсолютна більшість опитаних (52,7%) переконані що керівництво країни свідомо вводило в оману громадян, коли запевняло, що ціни на газ зростати не будуть.

Близько третини респондентів (34,9%) вважають, що керівництво країни при цьому не планувало підвищувати ціни на газ, але змушене було це зробити внаслідок зовнішніх обставин. Решта опитаних не змогли визначитися з відповіддю.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 30 вересня по 5 жовтня 2010 року в усіх регіонах України. Опитано 2007 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування