В "Регіонах" побачили, як Росія йде в Європу

Четвер, 28 жовтня 2010, 22:31
ЄС прагне зробити процес надання безвізового режиму для України і Росії паралельним.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара в ефірі телеканалу ТВі.

Коментуючи перспективи отримання Україною безвізового режиму з ЄС на саміті "Україна-ЄС" у листопаді, політик заявив: "Рішення з боку ЄС щодо плану дій про безвізовий режим з Україною вже ухвалене".

"Це питання не обговорюється, ми будемо ухвалювати цей план дій. Із 22 листопада поточного року Україна почне реалізацію технічних заходів, щодо запровадження безвізового режиму із Європейським союзом", - заявив Кожара.

"З боку ЄС є багато проявів, які дають нам підстави сподіватися, що такий режим буде надано до проведення Євро-2012 в Україні", - додав він.

Кожара уточнив, що мова йде про безвізовий режим для громадян України, які подорожуватимуть Європою із новими біометричними паспортами і підкреслив, що ЄС навряд чи надасть безвізовий режим Україні, не надавши його Росії.

Політик зазначає, що "у багатьох впливових країн Європейського союзу існує бажання зробити паралельним процес надання безвізового режиму".

"У деяких питаннях Росія дещо більше просунулась, в деяких - Україна, але на політичному рівні, офіційному нам ніхто про це не говорить в Брюсселі, отже ми вважаємо, що існують тільки технічні питання, а не політичні", - заявив "регіонал".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування