Моніторинг: Янукович перетворюється на ікону?

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 11:46
Частота згадувань опозиції в матеріалах провідних ЗМІ суттєво знизилася.

Як засвідчив моніторинг висвітлення влади та опозиції, здійснений на замовлення партії "Фронт Змін" компанією PRP Ukraine, частота згадувань опозиції впала з 33,5% у травні до 20,6% у вересні.

Відповідно частота згадувань влади зросла з 66,5 до 79,4%, повідомляє прес-служба партії,.

Як заявив координатор напрямку "Відкрита влада" Уряду змін Богдан Козаченко, "наявна тенденція до замовчування діяльності опозиції - тобто зменшення її представлення в ЗМІ приблизно на третину".

Він повідомив, що тональність згадувань опозиції і влади в ЗМІ суттєво змінилася. У травні в матеріалах, що містили оціночні судження, про владу зафіксовано 69% позитивних згадок і 31% негативних.

"Уже у вересні про владу добре говорили у 77,2% випадків, а негативно - лише у 22,8%. Натомість, якщо в травні про опозицію було 55,9% негативних згадок і 44,1% позитивних, то у вересні вже 66,2% негативних і лише 33,8% позитивних", - йдеться у повідомленні.

Козаченко додав, що в травні серед згадок про діяльність президента у провідних ЗМІ - 17,1% негативних повідомлень, у вересні - вже 10,7%. Те ж саме стосується й прем'єр-міністра - частка критики на його адресу знизилася з 19,5% в загальній кількості повідомлень до 11%.

"Таким чином, за об‘єктивними даними, вираженими зокрема й кількісно, стан свободи слова в Україні погіршується", - підкреслив Козаченко.

"На Першому національному телеканалі про опозицію говорять у 14% суспільно-політичних матеріалів, про владу - вшестеро більше. При цьому в 100% випадків влада згадується в позитивному контексті. Опозиція тільки у 16% - у позитивному, у 84% - у негативному", - зазначила прес-служба.

 
 
 
 
 
 
 
"Презентований моніторинг є об‘єктивним кількісним дослідженням. Програми новин, відібрані для моніторингу, виходять у прайм-тайм на провідних телеканалах України і протягом тижня охоплюють 79% глядацької аудиторії старше 18 років по всій Україні", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба заявила, що "це вже друга хвиля такого моніторингу, першу було здійснено в травні цього року".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування