Прокуратура вирішила, що зайві бюлетені надрукували "ненавмисно"

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 15:07
Івано-Франківська прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом виготовлення надлишкових бюлетенів.

"В області не було свідомого намагання сфальсифікувати виборчий процес", - заявив прокурор області Микола Гошовський, інформуючи про підсумки перевірки за фактом виявлення 200 тисяч надлишкових бюлетенів.

За його словами, слідчий прокуратури Івано-Франківська ухвалив рішення про відмову в порушенні кримінальної справи щодо голови ТВК, керівників друкарні, де були виявлені бюлетені, та приватного підприємця, який готував електронні макети виборчих бюлетенів.

Як встановило слідство, всі "надлишки виборчих бюлетенів були виготовлені ненавмисно", а кримінальна відповідальність передбачена "за умисне, незаконне виготовлення, наперед задумане, для подальшого використання у виборчій кампанії".

За словами Гошовського, "це був непрофесійний підхід, починаючи від замовлення бюлетенів, завершуючи виготовленням, відсутністю елементарного контролю в процесі виготовлення бюлетенів".

Було встановлено, що друк бюлетенів виконувала фірма, яка не має реальної поліграфічної бази і не займалася поліграфією, ТВК ж не перевірила фахову підготовку, матеріальну базу друкарні, не контролювала хід друку.

"Надлишкова кількість бюлетенів, як встановило слідство, виникла через помилки в бюлетенях, технічну недосконалість друку бланків та помилки у розрахунках при виготовленні електронних макетів виборчих бюлетенів", - йдеться у повідомленні.

Прокурор області заявив, що не завершена перевірка щодо посадових осіб. До 5 листопада прокуратура обіцяє дати оцінку діям керівників ТВК і фірми, пов'язаним з організацією замовлення і друкування бюлетенів.

За словами Гошовського, перевірку частково призупинили, "щоб не було заяв, що прокуратура може зірвати виборчий процес, пов'язаний із видачею бюлетенів".

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News