На Буковині 11 кандидатів у депутати мають непогашені судимості

Субота, 30 жовтня 2010, 12:17

На Буковині 321 кандидат у депутати до рад різних рівнів раніше мав проблеми з законом - більшість з них притягалися до відповідальності переважно за посадові злочини.

Серед цієї кількості 11 кандидатів у депутати мають непогашені судимості, повідомив начальник УМВС України в Чернівецькій області полковник міліції Микола Харабара

Як повідомляє УНІАН, на прес-конференції у п'ятницю він повідомив, що всі кандидати у депутати місцевих рад Чернівецької області були перевірені "на предмет притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності".

"Згідно з законом про вибори, не має права бути зареєстрованим та брати участь у виборах той кандидат, що має судимість, і на момент реєстрації ця судимість залишилась непогашеною. Таких кандидатів виявили 11. Ще один претендент на депутатський мандат намагався зареєструватися у кандидати у Чернівцях, хоча його розшукували у Києві", - заявив Харабара.

"Якщо керуватися буквою закону, то кожен голова територіальної виборчої комісії при реєстрації мав би попросити у кандидата довідку про наявність або відсутність судимостей. Вони й мають прийняти рішення щодо цих осіб. У цьому пункті міліція свою місію виконала", - сказав він.

"Подальші дії вже у повноваженні виборчих комісій", - додав начальник УМВС України в Чернівецькій області.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів щодо друку бюлетенів для голосування, Харабара заявив, що "всі бюлетені на Буковині були віддруковані під наглядом правоохоронців".

За його словами, правоохоронці взяли під цілодобову охорону вісім друкарень Буковини, які друкували бюлетені з моменту розміщення відповідних замовлень.

"Міліція "відміряла" папір та фарбу для кожного бюлетеня", - зазначив начальник УМВС області.

Вісім друкарень Буковини на замовлення виборчих комісій віддрукували 700 тис. бюлетенів різного ґатунку для зареєстрованих по області 696 тис. 744 виборців.

"До честі працівників друкарні та їх керівників, ми можемо чесно сказати і виборцям, і керівникам політичних партій, що жоден зайвий бюлетень не був виготовлений", - запевнив начальник буковинської міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування